Gaming manifesterer sig i vores kultur

Det er vist ingen hemmelighed, at gaming efterhånden er blevet en mere integreret og accepteret del af den danske kultur.

Det er der i hvert fald flere forskellige ting, der tyder på.

For det første kommer der flere og flere e-sportsarrangementer til Danmark. Det seneste skud på stammen er verdensmesterskaberne i Counter Strike, der skal afholdes i Odense.

Derudover ses der en tendens til at flere skoler byder e-sporten velkommen på skemaet.

E-sportsarrangementer

Som allerede nævnt kommer der flere forskellige e-sportsarrangementer til Danmark. Også dem af den helt store størrelse. Men det er ikke blot disse store events der er interessante i sig selv. Et andet spændende aspekt af disse e-sportsbegivenheder er den store folkemængde, der møder trofast op for at se unge knægte med numsen plantet solidt i sponsorerede gamer stoler, spille computerspil.

Rundt omkring bliver der fyldt store haller og arenaer med håbefulde tilskuer, der er kommet for at følge med på en storskærm.

Men det er ikke blot i hallen at folk følger med. Hjemme bag skærmene sidder millioner af fans og hepper på deres yndlings hold.

E-sporten er godt på vej til at blive en ny populær tilskuersport, som er alment accepteret af befolkningen.

Efterskoler og e-sport

Den almene accept ses bl.a. også blandt skolerne. Flere efterskoler har budt e-sporten velkommen på skoleskemaet.

Dette gøres naturligvis af flere forskellige årsager. Man må selvfølgelig ikke være alt for blåøjet – efterskolerne lever af at trække elever til lige præcis deres skole. Og eftersom e-sporten er så populær blandt unge mennesker, så er der god mulighed for at tjene penge på at udbyde e-sportslinjer.

Hvad angår fagligheden, så er der flere undersøgelser der peger på, at e-sport kan bidrage til at udvikle en bedre rummelig intelligens og evne til at samarbejde med andre, hvis der altså spillet multiplayer spil.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *