Hvornår har du sidst kultiveret din økonomi og dine venner samtidig?

Du har garanteret gjort det hver for sig. “Kultivere” betyder nemlig at dyrke eller at pleje. Det store spørgsmål er så bare, hvornår du har gjort det samtidig. Mit gæt er, at du ikke gør det ret ofte. Med Bitcoins får du faktisk muligheden.

Bitcoin er en digital møntfod – en digital valuta. Fangede du det? Nej okay. Vi tager den lige igen i langsom gengivelse.

Hvad er Bitcoins?

“Bitcoin”. Se på ordet. Du er sikkert med på, at sidste del af ordet “coin” kan oversættes til mønt. Første del er måske lidt mere tricky. Her skal du tænke på, at information på en computer lagres i bytes. Kilobytes, megabytes osv. Ental af ordet “bytes” er byte eller bit. På den måde når vi frem til en definition eller en oversættelse af ordet “Bitcoin”, der sådan set bare betyder en møntfod, som lagres på din computer. Hvad så med det der digitale?

Når en teknologi er digital…

…kan den snakke sammen med andre digitale teknologier. Hvorfor? De to eller flere teknologier snakker simpelthen samme sprog. Al information på en computer, en iPhone, Ipad – you name it – er digital. Informationen er simpelthen skrevet som uendelige kæder af 0 og 1. Giver det mening? Ja, det gør det – eller det skulle det i hvert fald meget gerne – for det engelske ord “digit” kan oversættes til ciffer. Nu ved du altså at Bitcoins er en digital møntfod, og hvad det betyder, at noget er digitalt, men ved du også, hvad en møntfod er?

Penge er ikke alt

Nej, men de er rigtig gode at have, for vi kan bruge dem som betalingsmiddel til virkelig mange ting. Penge er altså en socialt accepteret møntfod. Her er vi så tilbage ved det der med at kultivere og kultur. kultur kan nemlig ses som noget, der er socialt accepteret, noget der ligger i vores kultur. I dag er der eksempelvis normalt at anvende små stykker metal og nogle lapper papir som betalingsmidler. Tidligere kørte vi efter naturalieøkonomi. Det var en bytteøkonomi, som vi eksempelvis ser det i H.C. Andersens eventyr “Hvad fatter gør, er altid det rigtige.”

Fremtidens betalingsmidler

I dag er der stort set ingen, som render rundt med kontanter. De har betalingskort, og går det rigtig højt, er betalingskortet kontaktløst. Det næste store – hvis du vil investere – ser ud til at blive Bitcoins. Opfordringen skal derfor lyde: Køb Bitcoins i dag. Det er din mulighed for at pleje din økonomi og dine venner samtidig. Der er nemlig flere fordele ved Bitcoins:

  • Bitcoins er en grænseløs valuta, fordi den bruges overalt.
  • Bitcoins ligger som sådan ikke på din personlige konto, så din konto kan heller ikke blive lukket af myndighederne.
  • Du kan handle med dine venner og dermed pleje både din økonomi og dine sociale relationer, for du kan købe og sælge Bitcoins af dine venner.

Som du kan se, passer Bitcoins rigtig godt ind i tidsånden, hvor samskabelse eller co-creation er det hotteste. Her er ingen myndigheder. Her er kun brugere, som hjælper hinanden med at skabe noget stort.

Vil du være med?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *